HJERKINN: Utsikten nordvestover til Snøhetta og de andre majestetene på Dovrefjell er fenomenal. I hytta kan de besøkende finne ro til ettertanke og innsikt.

Tirsdag presenterte landskapsarkitekt Knut Bjørgum fra Arkitektkontoret Snøhetta og Jo Skorem fra Norsk Villreinsenter hytta med «utsikt til innsikt» på toppen av Tverrfjellet.

Knut Bjørgum fortalte at prosjektet er spennende. Det har nå kommet så langt at det garantert blir realisert. Finansieringen er klar. I forbindelse med Regjeringens tiltakspakke ble det bevilget 4 millioner kroner til byggeprosjektet på Tverrfjellet. Byggestart er satt til høsten og bygget vil trolig stå ferdig til bruk sommeren etter.

– Vi har ikke tegnet noe stort bygg. Bygget har en flate på ca. 75 kvadratmeter, men utformingen er sjelden. Med dagens freseteknikk kan tre formes til det mest utrolige og jeg mener at vi på toppen av Tverrfjellet får et unikt bygg til glede for alle, sa Knut Bjørgum da han presenterte bygget.

Bygget skal stå åpent og fritt tilgjengelig for alle. Inventaret blir frest ut som en del av vegger og gulv. Det er Norsk Villreinsenter som står som tiltakshaver og som skal eie og administrere det ferdige bygget.