OPPDAL: Opdalingen omtalte i går eposter sendt fra Aud Marie Bøe Holand på Lønset til blant annet samtlige i kommunestyret. Hun fikk svar fra Bjørg Marit Sæteren (Sp), som benyttet seg av den samme adresselisten.

Ap-leder Petter Bye ønsket i går ikke å kommentere saken, men nå som den uansett er blitt offentlig ønsker han å imøtegå enkelte av påstandene.

– Min umiddelbare reaksjon var at dette var litt drøyt. Det kommer påstander som det ikke er noe hold for, sier Bye.

– Hvorfor tror du påstander sendes ut til en slik epostliste?

– Der har jeg ikke noe godt svar. Det blir bare spekulasjoner. Vi som politikere må være tykkhudete, og jeg har stor forståelse for at folk vil kjempe for sine skoler. Jeg hadde likevel håpet at vi kunne diskutere sak, og ikke komme med personangrep.

– Hva tenker du om at Bjørg Marit Sæteren svarer på en slik måte i en massesendt epost?

– Jeg syntes vel det var noe merkelig, hele greia. Utover det registrerer jeg det bare.

– Tøv

Den påstanden Bye reagerer mest på er at Holands antydning om at Ap styrer hvem som får møte i kommunestyret.

«En skal jo selvfølgelig ikke tro alt en hører, men er det en snev av sannhet i at enkelte representanter i kommunestyret får beskjed om å holde seg hjemme når viktige saker skal vedtas, slik at en kan sette inn de vara som er enig med ledelsen, så er jo det rett og slett sjokkerende», skriver Holand.

– Dette er tøv, og direkte usant. Det har vi aldri gjort. Både jeg og gruppen for øvrig reagerer sterkt på dette.

– Pisker ikke

Holand skriver: «Vi må aldri komme i en slik situasjon flere ganger, hvor det partiet som låser representantene sine i kommunestyret får så stor plass.»

– Dette er direkte feil. Jeg har vært partileder i fem år og satt i styret før det, men jeg kan ikke huske at vi noen gang har bundet gruppen. Det har vi også dokumentasjon på gjennom protokoller etter gruppemøter, sier Bye.

– Dagens skolesak er intet unntak?

– Nei. Det er ikke noe vedtak i Ap som sier at representantene møter med bundet mandat.

Representant Eirin Heggvold uttalte i går til Opdalingen at hun ikke føler på noen pisk når hun i dag stemmer for å legge ned datterens skole.

– Ikke holdt noen for narr

Bye blir også overrasket over påstander om at Ap ikke var klare i valgkampen på hvor de sto i skolesaken.

– Det står klart i vårt program. Vi har ikke holdt noen for narr.

Ap skrev i sin valgavis blant annet at de «vil ha en gjennomgang av strukturen i grunnskolen i Oppdal, slik at investeringer og skolebygg og drift av skoler ikke går på bekostning av elevenes læring». I sitt mer omfattende program la Ap dessuten til: «Dette behovet må være overordnet lokalsamfunnenes ønsker».

– Rett til å kjempe for våre saker

Bye reagerer også på det han oppfatter som anklager om at de er udemokratiske. Dette kommer når Sæteren skriver at Ap kun tenker på sentrum, der de sitter «i sin lune gode «hule» i sentrum».

– Vi har også rett til å kjempe for våre saker. Det samme sa opposisjonen fra talerstolen i sist møte, og det må gjelde oss også, sier Bye.

Det siste Bye ønsker å kommentere er antydninger fra Holand om kameraderi.

– Jeg vet ikke helt hva som menes her, men om det menes at det er et kameraderi mellom Ap og rådmannen så er det selvfølgelig ikke slik.