I de senere åra er det jentene som har vært de ivrigste bidragsyterne til Ungdommens kulturmønstring i Rennebu. Slik var det også i år. MERETE FOSSUM

RENNEBU: 12 av 13 påmeldte bidrag var signert jenter. Petter Sandhaugen (13) ble således eneste hane i kurven i år. Han bidrog med et videogram, «Good Times 06», der publikum fikk bivåne til dels heftig akrobatikk med snowboard. Verdt å nevne er også at en del «mislykkede» klipp var tatt med på tampen av filmen. De mange spektakulære fallene frembrakte både latter og medfølende gisp blant publikum.

Ung sangglede

Det var Astrid Smeplass (10) som skulle først ut i ilden. Hun fremførte VAMPs velkjente Tir n`a noir, selvfølgelig på klingende haugesunddialekt. Sin unge alder til tross; Astrid innehar en flott stemme, som med årene bare kan bli enda bedre. Det er nok flere som gleder seg til å følge Astrid videre!

Neste nummer var det Veronica Tollan Almskår og Kari Steinarsdotter Brattset (begge 13) som tok seg av. Med sang og gitar fremførte de «Zombie» (The Cranberries) og «Just a stupid TV-show» som Veronica har skrevet selv. Og dommerne likte det de hørte såpass godt at jentene ble sendt videre til fylkesmønstringa. De unge sangerne ble imidlertid rådet til å kutte ut Zombie, og bare fremføre den egenkomponerte låta. Den satt mye bedre, mente dommerne.

Idol og

kattedyr

Publikum fikk også et gjensyn med Idol 2006, både hva musikk og scenografi angår. Som et tredje innslag fremførte Cathrine Brekke (11), Astrid Smeplass (10), Frida Søderberg (12) og Ida Katrin Ødegård (11) «This is Life», og det er tydelig at jentene har brukt en del timer på danseøving i tillegg til synginga. Det hersker liten tvil om at Idol-konseptet er blitt et viktig forbilde for mange unge håpefulle.

Det neste nummeret var et trompetinnslag av fire unge musikanter fra Berkåk. Lisa Enoksen, Helene Ilvang, Ann Elisabeth Knutsen og Christina Stokke (alle 15) fremførte først «Pink Panther». Med musikanter iført rosa, og med panteren selv dinglende ned fra taket, ble dette et morsomt innslag som falt i smak hos publikum. Ikke minst blant de yngste. I tillegg framførte de «Spinning song».

Gla`jazzen

engasjerte

Neste bidrag var et sangnummer, fremført av søstrene Vivian (16) og Tina Tollan (19). To sanger stod på repertoaret; «What would you do?» og «I am a kind of lucky person», begge skrevet av Tina. For dette ble de belønnet med finalebillett. Dermed er alle de tre sangglade søstrene sikret deltakelse i fylkesmønstringa.

Det siste sceneinnslaget representerte en sjanger som hører til sjeldenhetene på UKM, nemlig jazzen. Korsen Swinging Department serverte tre nummer som det virkelig svingte av, og publikum lot seg rive med.

– Originalt, tøft og modig, sa dommerne og kvitterte med billetter til fylkesmønstring i Bjugn.

Britt Tone Berntsen (14), Lisa Enoksen Haugen(15), Torill Ytterhus Haugset (13), Marthe Løfshus (12), Ragni Lånke Rise (16), Ann Sofi Sanden (14) og Guro Haugerud Wold (14) er medlemmer av dette spennende ensemblet.

Variert utstilling

Utstillinga hadde fire bidragsytere i år, og her fantes det både skulptur, tegning, maling og foto. Veronika Heimsbakk og Tine Mathea Johansen (begge 15) hadde med blyanttegninger, Kristine Lorentzen hadde med skulptur av hund samt maleriet «Isbresprekk» og Gunhild Myrmo bidrog med en fotoutstilling kalt «Dialog». Av disse var det Gunhild Myrmo som trakk det lengste strået, og som dermed kan belage seg på en tur til Bjugn senere i år.

Fylkesmønstringa vil gå av stabelen 16-18. mars.