GRINDAL: Sol fra en nærmest skyfri himmel satte den berømmelige prikken over i`en når rennbyggene skulle forsøke å sette sine (ski)spor i Guinnes søndag ettermiddag. Dagen før hadde det vært generalprøve for deltakere som måtte ønske en gjennomgang i kunsten å gå samstemt på ski. Omtrent femti påmeldte møtte opp, og da testen var overstått kunne man konkludere med at koordineringsevnen blant deltakerne var av ypperste klasse. Det lovet godt for dagen som ventet.

Forsøket ble gjort mulig av lokale ildsjeler, sponsorgaver fra næringslivet samt skiløpere fra både Rennebu og de nærmeste nabokommunene. Vegard Heggem fra Aunan AS stilte laksecampen sin til disposisjon, og dermed kunne komiteen by på utmerkede fasiliteter for både skiløpere og tilskuere.

Etter 550 samkjørte meter var Tora Husan i mål. Her måtte hun naturligvis fortsette i ytterligere noen meter, slik at de siste deltakerne også fikk passert målstreken. Dermed ble den totale distansen hele 746 meter - hvilket betyr mer enn en fordobling i forhold til den forrige rekorden, som var på 300 meter. Den tidligere skilengden ble også tangert, og vel så det. 196 meter mot tidligere 104 meter må sies å være god margin.

Etter at forsøket var vel i havn, ble det tid for en matbit. Driftige damer på kjøkkenet hadde laget i stand både sodd, kaffe og vafler med fristende tilbehør. Praten gikk friskt både ute og inne, og av kommentarene å dømme var det bred enighet om at arrangementet var av den vellykkede sorten.

– Vi er godt fornøyd med dagen. Forsøket forløp uten uhell av noe slag, og det ser ut til at folk har kost seg. Arrangement som dette er viktig for å skape ei levende bygd der det faktisk skjer noe. Nå gjenstår bare en godkjenning fra Guinnes, forteller Marianne Forslund i rekordkomiteen.

Guinness vil ikke uten videre godkjenne forsøket. En rekke dokumenter kreves for å kunne registreres i det gode selskap - i form av underskrifter, bilder og fullmakter fra politiet. Når disse er oversendt, tar det ytterligere fire til seks uker før det endelige svaret kommer.

Les mer i Opdalingen tirsdag