OPPDAL: Et langsiktig mål for søstrene Slind er å ta medalje i senior NM stafett i løpet av tre år. Støtte eller ikke støtte lokalt bestemmer om det lyser Oppdal fra TV-skjermen, eller om det en av de større skiklubbene som får presentere jentene.

Støtte fra bygda

– Jeg vil gjerne fortsette å trene i Oppdal. Det er her jeg har blitt god, og her jeg har lyst til å utvikle meg videre. Men for å få til det trenger vi støtte fra bygda, sier Kari Slind.

Alternativet er å bytte klubb. Det skjer med utøvere som nærmer seg eliten.

– Jeg husker godt da Tande-jentene byttet klubb for å komme seg videre. Jeg har stor forståelse for valget de tok, men jeg synes det var rart at ingen gjorde noe for å beholde dem i bygda, sier Kjell Arve Husby.

Sponsorlaug

Denne gangen vil han ikke la sjansen gå fra seg. Etter samtaler med foreldrene til tvillingsøstrene Silje og Astrid og lillesøster Kari, tok han initiativ til å skaffe sponsorer til jentene og langrenssatsningen i Oppdal.

– Vi har etablert Slind sponsorlaug Oppdal. Lauget er opprettet for å styrke langrenssporten i Oppdal generelt og søstrene Slind spesielt, sier Husby.

Ambassadører

Jentene forplikter seg til å profilere Oppdal. Med gode resultater og vinnende personlighet er jentene gode ambassadører for bygda.

– Det skal i hovedsak ikke fokuseres på den enkelte sponsor men på Oppdal, sier Husby.

Jentene har allerede gjort seg bemerket og satser på å komme seg opp i Norgestoppen. Satser man på å bli blant de beste i Norge satser man også i verdenstoppen.

Meritter

Kari går inn i sin andre sesong som junior. Hun vant to NM gull for juniorer i Stokke og ble nummer to sammenlagt i Norgescupen i fjor. Hun har også vært med i Nordisk juniorlandskamp. Hun og søstrene legger ned atskillige timer for å holde det høye nivået de er kommet opp på.

– Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt. Det er vel en av grunnene til at jeg vil satse og bruke så mye tid på langrenn, sier Kari.

Astrid fikk prøve seg i World Cup i Holmenkollen og har også to gullmedaljer fra junior NM i år. Hun ble nummer tre i Norgescupen sammenlagt. Silje mistet to sesonger på grunn av sykdom for to år siden, og i år har hun tatt flere steg videre plasseringsmessing.

Vilje

– Hun gir ikke opp selv om hun ble kraftig satt tilbake etter sykdom. Det viser sterk vilje, sier Husby.

Neste sesong blir tøff for tvillingene. 20-åringene går inn i sin første sesong som seniorer.

Astrid og Silje er for tiden travelt opptatt med å tjene penger til neste sesong. De er i Selbu på skogplanting.