Ivar Storli Husby (17) debuterte under junior NM i friidrett med en sterk sjetteplass på 5000 meter (15.53,67).

– Et veldig bra løp. Det gikk halvminuttet fortere enn jeg hadde håpet, sa Ivar etter en slitsom halvmil på nye Trondheim stadion.

– I dag var det ekstreme forhold. Det var i utgangspunktet altfor varmt til å løpe så langt, sier pappa og trener Kjell Arve Husby.

Dette var Ivar sin første 5000 meter. Han var kvalifisert for NM etter gode tider på 3000 meter.

– Derfor var jeg i utgangspunktet litt usikker på hva jeg kunne få til. Her var det bare å gi jernet, og jeg gjennomførte et nærmest perfekt løp, sier Ivar.

Gullet gikk til Joachim Brøndbo fra Mosvik på sterke 14.43. Ingen andre kom under 15 minutter. Både Brøndbo og sølvvinner Per Martin Sandtrøen fra Ren Eng er 19 år. Oppdals nye komet er bare 17, og han har først begynt å trene skikkelig friidrett denne sesongen.

– Om seks syv år kan Ivar bli god. Så langt tid tar det, sier suksesstreneren som burde vite hva han snakker om.

Ivar spiller også fotball på juniorlaget til Oppdal. Før om årene har det bare vært fotball. Denne sesongen prioriterer han 50/50.

– Nå heller det mer og mer over mot friidrett om jeg fortsetter fremgangen, understreker han. Dette er første sesongen der Ivar trener skikkelig og konkurrer på høyt nivå.

Neste store for Ivar er UM (NM for yngre) på Fagernes om knappe 14 dager. Tre av de foran ham i helgen eldre. De løper klassen over på Fagernes. UM er sesongens høydepunkt for Oppdal-ekspressen.

– Jeg har ikke studert verken tider eller muligheter på Fagernes. Jeg bare løper, så får vi se hva det holder til.