Tre topptrimmere har sikret seg gullmerket i årets Topptrim. Knut K. Dørum og Arvid Hindseth registrerte seg med en drøy times mellomrom. Randi Rognes har også tatt gull.

Det er sjuende sesong for Topptrim, og om noen ikke kjenner opplegget så er det til sammen ni topper som skal bestiges i Topptrim. Tre av dem er mindre topper, og de kalles bronsetopper. Årets bronsetopper er Svarthaugen, Våttåhaugen og Håggåberget på Lønset. Tar man disse tre er man sikret mulighet til å skaffe seg bronsemerket. Sølvtopper er Storhøa på Risberget, Høghøa og Vesle Orkelhø. Gulltoppene er Digerkamben (Ivakamben), Tythøkollen og Svarthetta.

Topptrim har trykt opp egne kort som deles ut fra Mixkiosken, Sport 1, Vesta, Elkjøp, Oppdal Everk, Oppdalsbanken, Quality Hotel Oppdal, Shell, Prøven Bil, Rema 1000 og Turistkontoret.

Håggåberget

Fra Jon Strand har vi fått opplyst at det er satt opp skilt og piler for å anvise grei vei opp på Håggåberget. Skal du opp der, kan du parkere ved kapellet på Lønset, gå om lag 150 meter videre på veien opp mot Rennengin. Like før Rennengin så viser en pil at du skal ta opp til venstre. Turen tar om lag en time ved jevn gange.

Merketakerne

De som tar bronse-, sølv- og gulltoppene kan skaffe seg merkene på Mixkiosken i Sagtunet. På disse merkene er det tegninger med høydeanvisninger og årstall fra topper som er med i årets Topptrim. I år er det altså mulig å ha merker fra godt over tjue topper. På årets merker er det tegninger av Håggåberget, Risberget og Svarthetta.

De som registrerer seg for gullmerket i fem år, får et spesialmalt diplom fra Tone Rise Viken sin hånd. Etter ti og femten år får man også diplomer om man har sikret gullmerke i så mange år.

Trioen Arvid Hindeth, Knut K. Dørum og Randi Rognes har sikret seg bronse, sølv og gull. De som har sikret seg bronse i år er Brit Brevik, Jarl Brevik, Anders Helland, Emelie Helene Ilstad, Sara Ilstad, Hallvard Morken, Lars Solberg og Kristne Solberg.

Topptrimsesongen går ut oktober.