TRONDHEIM: Samtidig ble trompetgruppa kåret til den beste instrumentgruppa i 3. divisjon.

– Det er skikkelig prestisje i det, og veldig artig. Vi har en stor og ganske ung gjeng på trompet, så det var gøy, sier dirigent Ingrid Øien i Opdpal og Viggja musikkorps.

Årets mesterskap gikk av stabelen søndag. I 3. divisjon gikk Klæbu Musikkorps helt til topps med 93 poeng, med Oppdal og Viggja Musikkorops endte bare et halvt poeng etter. Horg Musikkorps endte på tredjeplass med 88 poeng.

– Det gikk veldig bra, og vi fikk så gode dommerkommentarer som vi aldri har hatt før. Det eneste de hadde å trekke for, var at vi spilte litt for svakt i enkelte partier. Så det må vi si oss fornøyd med, sier Øien - som ble virkelig rørt av å se korpset sitt på scenen - fra tilskuerplass. Mannen hennes tok over dirigentstokken for anledningen.

– Men Rune Leknes har lovt å ta med kake på øving, så da ble mannen min litt snurt. Jeg får prøve å snike meg til å ta med et stykke til han, sier dirigenten og ler.

Oppdal og Viggja musikkorps er et samarbeid mellom de to korpsene, med hver sin ektefelle som dirigent. I år var det altså Geir Morten Øien som fikk æren av å lede korpset i Trøndersk mesterskap.

– Men det er en virkelig fin gjeng, og de var både veldig innstilt og opplagt før konkurransen, sier Øien.