Oppdal: – Det skulle da bare mangle at ikke Nasjonalballetten kommer til Oppdal. Her som vi har et så godt dansemiljø, smiler Lene Skalleberg, best kjent som Lene fra Lenes dansesenter.

Selv har hun danset profesjonelt ved balletten fra 1974 til 1991, da flyttet hun til Oppdal.

– Helt seriøst så er det viktig at Nasjonalballetten kommer seg ut på turné til flest. Da får de vist hva kvalitetsdans er, og de er til viktig inspirasjon for alle som driver på med dans rundt om i landet, mener Lene.

Gleder seg over dansen – Dessuten er det også svært viktig og givende for en danser å være på turné, og komme tettere inn på publikum enn det man vanligvis gjør i operaen, forteller Lene, som både har danset på hovedscenen i Oslo og på turné rundt om i landet.

– Jeg har fått med meg alt det en danserkarriere har å by på, og nå er jeg glad for at jeg kan se tilbake på årene som danser og glede meg over alle de gode minnene, forteller Lene.

En yrkesskade i den ene foten gjør at hun ikke lenger verken kan danse eller undervise – uten at det legger noen nevneverdig demper på evnen å glede seg over dansen.

Lenes dansesenter er en institusjon i distriktet, og mang en gutt og jente har trådt sine første famlende dansetrinn her.

I dialog med kommunen Nå vurderer Lene å gi seg mens leken er god, men hun jobber samtidig med å sikre at dansesenteret blir tatt var på for framtiden. Hun er i dialog med kommunen for å komme fram til en ordning som gjør at ungdommen i distriktet også i årene framover kan glede seg over å oppleve mestring og livsglede gjennom dansen.

– Foreløpig er det bare snakk om sonderinger, men jeg håper vi kan komme fram til en løsning til glede for alle parter, forteller Skalleberg.

I tillegg til å lede dansesenteret jobber hun også ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo som omviser.

– Her får jeg bruke min kunnskap og erfaring til å gi publikum et innblikk i yrket og kunsten, noe som jeg setter stor pris på å få lov til å gjøre.