Det var dramatisk i Stafetten for alle. Bjørn Engen løp Vollan 1 fra alle de andre veteranene og ga laget nærmere 40 sekunds ledelse. Unge Ivar Husby skulle prøve seg på 5 km mot seniorløpere, og var spent etter nærmest kollaps i siste lagseriestevne. Ivar dro i fra og Vollan hadde en ledelse på 1.35 etter tre etapper. Tor Mæhle tråkket til og var et par minutter ut i etappen da kjeden røk. Han måtte trille tilbake til veksling og møtte motstanderne.

Mistet fire minutter

Hans Grøseth på andrelaget ga kjapt fra seg sykkelen, men Vollan 1 mistet allikevel over fire minutter på uhellet. Men da sto gentleman Hans og Vollan 2 uten sykkel. En ung dame fra arrangøren hadde en offroadsykkel like ved vekslingsfeltet og lånte den bort til Hans. Andrelaget mistet også litt tid på dette. De lå en stund nede på tolvte plass, men slet seg framover og oppover på resultatlista.

Fornøyde kapteiner

Ingeborg Tande Johnsen var kaptein på Vollan 1. Hun måtte se at både Sør-Fron og Bromma med Pål Gunnar Mikkelsplass på laget dro fra Vollan. En stund var avstanden over sju minutter fram til tet. Da Frank Erik Lien tråkka til på sin 19 km lange sykkeletappe, passerte han Bromma etter seks kilometer, og slo dem med ti minutter på etappen. Sør-Fron ble tatt igjen med to minutter, og på etappene med løping og roing tok Vollan 1 innpå, men var over to minutter bak vinneren i mål.

- Jeg er fornøyd med laget. Hadde vi ikke hatt uhell, så hadde vi vunnet, sier kaptein Ingeborg om laget sitt. Sist vi var med ble vi nummer fire, nå ble vi nummer to. Derfor skal det bli spennende neste år, lover Ingeborg.

Andrelaget nummer ni

Lagkaptein på Vollan 2 var Nils Hoel. Av de drøyt tjue laga ble hans lag nummer ni, og det var under minuttet fram til sjuende plass. Nils var godt fornøyd med sin etappe i rullestolen, og sa at dette ga mersmak. Han var også fornøyd med sine lagkamerater.

De 38 andre utøverne fra Vollan var også fornøyd med to lag blant de ni, og de vil takke lagkapteinene for god jobbing. Få hadde hørt om Vollan på forhånd, og derfor var det ekstra moro å kjempe så langt framme. Det spørs om flere enn lagkapteinene fikk mersmak på stafetten.

Resultater:

1 Sør-Fron IL 1 2.28.02

2 Vollan IK 1 2.30.15

3 Bromma IL 2.40.28

4 Lom IL 2.44.16

5 Vågå IL 2.45.07

6 Sør-Fron IL 2 2..45.53

7 Dalegudbrand 2.50.14

8 Tormod Skilag 2.50.24

9 Vollan IK 2 2.51.13

10 Bøverdalen IL 2.53.08

19 lag fullførte.