For fire måneder siden oppdaget de ansatte på badeanlegget i Oppdal kulturhus at det var vannlekkasje i et høytrykksrør. Det førte til store skader i badstua, på et kontor, i en gang og i en handikap-garderobe.

- Vi fant ut at vannet hadde gått under membran i gulvet og spredt seg oppover. Da var det bare å rive ut vegger, gulv og tak, sier bademester Arne Otto Mjøen til Opdalingen.

- Forferdelig storarbeid

To avfuktingsanlegg har over flere måneder stått i rommene for å fjerne all fukt. Mens kontoret og gangen snart kan tas i bruk igjen, vil det ta lengre tid før badstua og garderoben er klar.

- Det er et forferdelig storarbeid, men vi begynner å se enden på det. I løpet av oktober tror jeg alt skal være på plass. Det er synd at vi ikke får åpnet badstuen til høstferien, sier han.

Tapte inntekter

Mjøen kan opplyse at de har tapt penger på den store vannskaden. Sammenligner man tiden badstua har vært stengt med samme tid i fjor, har badeanlegget tapte inntekter på rundt 60.000 kroner.

- Vi opplever at folk snur i døra når de oppdager at badstuen er ute av drift. Det er tydelig at folk savner tilbudet, forteller bademesteren.

Det vil ikke bli store forandringer med den nye badstuen, men veggene blir nå i betong, og ikke gips som det var tidligere. I tillegg er høytrykksrøret lagt åpent, og ikke inn i veggen.

- Det ble gjort noen feil den gangen det ble bygd, men nå får vi fikset det, sier Mjøen.