OPPDAL: Ramses er av rasen Cairn terrier. Først ble Ramses utstillingens beste Cairn terrier. Deretter ble Ramses utstillingens vinner i konkurranse med alle de andre terrierrasene.

– Ramses er en fin og god utstillingshund. Derfor er jeg ikke overrasket over resultatet. Men det er like fullt gledelig når en hund du kjenner så godt vinner, sier «handler» Camilla Midthjell Bakk.

Ramses eies av Karin Midthjell Bakk, mor til Camilla. Men det er Camilla som er «handler» - det vil si den som steller og trimmer hunden før utstillingen og som under selve utstillingen fører hunden for dommerne.

Helgas hundeutstilling i Oppdal er av de største i hele Midt-Norge. Over 600 hunder var påmeldt og ble bedømt av dommerne. Kanskje så mange som tusen personer var inne på utstillingsområdet både lørdag og søndag.

– Oppdal Hundeklubb er en aktiv klubb med over hundre engasjerte medlemmer. Klubben søker om å få arrangere utstillinger, og når vi her i Oppdal klarer å få til så store utstillinger år etter år, tyder det på at utstillingen her i Oppdal har et godt rykte i hundemiljøet, sier Wigdis Tøndel Aune i Oppdal Hundeklubb.