OPPDAL: Mens Max Manus går sin seiersgang på kino i Norge og Oppdal er vi også klare med Norgespremiere den nye norsk skrekk/splatter/komedien filmen Død Snø. Filmen er laget av gjengen bak Kill Buljo fra 2007. Den gangen hadde de 1 million på budsjettet – nå har de 15 millioner og tilsvarende økning i blod vil jeg tro.

Filmen er tatt ut til Sundance festivalen i USA og allerede forhåndsolgt til en rekke land før kinopremieren i Norge. Regissør er Tommy Wirkola og Harald Zwart er med på produsentsiden.

– De siste årene har det kommet en rekke gode skrekkfilmer fra Norge. Med ”Rovdyr” og ”Fritt Vilt II” friskt i minne ser jeg veldig frem til denne blandinga av skrekk, splatter og komedie, sier Morten Haagensen

Dette er en skikkelig genrefilm hvor du har alle elementer fra en god skrekkfilm.

Gjengen er på hyttetur uten mobildekning langt fra allfarvei. Denne gangen er det Nazi-Zombier som er de fæle gutta. Med snøscooter, motorsag, slegge og andre effekter blir det action, humor og masse blod.

– For å sette en liten spiss på premieren trekker vi ut et par splatterklassikere på forestillingene på fredag. Hvis du ikke får nok kan du da sette på DVD spilleren når du kommer hjem.