INNSET. Uhellet som lett kunne ha fått dramatiske følger, skjedde ved nitida torsdag morgen, like øst for inngangen til 60-sonen på Innset.

En lastebil var på vei i retning mot Innsetlia med en gravemaskin på lasteplanet. Gravemaskina var så høy at den tok opp i en telefonledning som krysset veien, og rev med seg en stolpe. Telefonlinja ble revet tvert av.

Stolpen traff den møtende polske traileren i frontruta før den skrenset videre og gikk inn gjennom hjørnet på lasteskapet, på bilens høyre side.

I følge politiet må telefonlinja av en eller annen grunn ha vært for slakk. Høyden på transporten var fire meter og 70 centimeter, noe som er innenfor rammen av det som er tillatt. Poltibetjent Torfinn Fossum sier at enten har et annet og høyere kjøretøy vært borti ledningen tidligere, eller så kan erosjon ha ført til at stolpen har løsnet.

I følge Telenor var det inntil 30 abonnenter i området som ble uten summetone på fasttelefonen sin etter uhellet. Det er ventet at skaden på linja blir rettet i løpet av torsdagen. Kabelen inneholdt kun lokale linjer.

Den polske sjåføren slapp fra uhellet med skrekken, og fikk dispensasjon for å kjøre videre til Støren for utskifting av frontrute og et par dekk.

Både brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til hendelsen.