OPPDAL: Ifølge VG skjedde pågripelsen i sentrum rett ved E6. Flere politifolk deltok under pågripelsen.

Mannen har vært i politiets søkelys en stund, men har nektet å la seg avhøre, skriver Adresseavisen. 25-åringen som i går kveld ble pågrepet og siktet for drapet på Heimdal for tre uker siden, er aktiv skytter og avskjediget drosjesjåfør, skriver VG. Den etniske nordmannen, som ble tatt i en politiaksjon mot en leilighet på Oppdal, måtte forlate jobben som drosjesjåfør på grunn av dårlig oppførsel og ble oppfattet som psykisk ustabil, med et raseri særlig rettet mot kolleger.

Beslagla våpen

Hans bolig i Trondheim som han deler med et familiemedlem, er undersøkt, og flere våpen er beslaglagt.

Også hjemmet til et familiemedlem av den mistenkte ble undersøkt i en politirazzia torsdag kveld.

Der ble flere esker og poser båret ut av bygningen, av tekniske og taktiske etterforskere.

Lensmannskontoret i Oppdal var i bruk til langt på natt torsdag kveld. Politiet vil ikke kommentere om den siktede satt i arrest der.

Politiet har holdt to pressekonferanser i anledning saken, fredag klokken to var den siste.

Fengslingsmøtet skal avholdes klokken ti lørdag formiddag. John Christian Elden er oppnevnt som mannens forsvarer.

Flere beslag

Politiet har gjort flere våpenbeslag hos den drapssiktede 25-åringen. Disse skal nå undersøkes i Kripos' laboratorium i Oslo, for å klarlegge om noen av dem kan være drapsvåpenet.

– Vi vet ikke om vi er i besittelse av drapsvåpenet, men kan ikke utelukke dette all den tid vi ikke har fått undersøkt alle våpnene. En rekke kriminaltekniske undersøkelser gjenstår før vi kan gi svar på dette, sier etterforskningsleder Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Uklart motiv

Politiet vil ennå ikke kommentere eventuelle motiver for drapet.

– Det har vært spekulert om motiver bak drapet i pressen. Vi finner det naturlig, siden selve motivet er viktig for oss i etterforskningen. Vi må avhøre siktede og forholde oss til faktagrunnlaget før vi kan gi svar på hva motivet kan være. Nå har vi ikke dette, sier etterforskningsleder Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mahmed Jamal Shirwac (46) kjørte pirattaxi i Trondheim. Han ble funnet drept i sin egen bil i Ringvålveien natt til lørdag 23. august. Han ble drept med flere skudd.

Sentrum politistasjon med bistand fra Kripos har på det meste hatt 30 etterforskere på saken.