Oppdal Kulturhus er en av 18 kinoer som får Norgespremiere på den nye ungdomsfilmen Respekt nå i helga. Johannes Joners regissørdebut lanseres kun digitalt, og i forbindelse med UKM Fylkesmønstring har kulturhuset fått en eksklusiv mulighet til å vise filmen premierehelga.

– Til vanlig har ikke vi digitalt utstyr i kinoen, men med stor velvilje fra produsent og distributør Nordisk film får kinoen vise «Respekt» med DIGIBETA - ikke et vanlig kinoformat, men profft utstyr brukt i TV-sammenheng, sier kinosjef Morten Haagensen.

Utstyret vi bruker vil gjøre bilde og lyd vesentlig bedre enn f.eks. DVD. Ettersom filmen kun lanseres digitalt blir dette eneste mulighet for å få sett den på kino utenom de faste 17 stedene som har digitalt kinoutstyr pr. idag.

– Dette viser nok en gang hvilken fordel man har å samle ulike typer kultur, prosjekt og arrangement i ett hus.

UKM er den direkte årsaken til at vi nå får denne muligheten. Vi håper folk stiller opp på denne eksklusive kinobegivenheten som du kun får helga 7. - 9. mars. Ungdom er nok hovedmålgruppa, men dette er så absolutt også interessant for folk som jobber innen oppvekst med lærere som hovemålgruppe.

Om filmen:

Hva skjer når ingen lærere dukker opp hos verstingklassen 3F?

7. mars har den etterlengtede ungdomsfilmen RESPEKT premiere. Filmen er regissert av Johannes Joner og handler om 12 gutter som skolen ikke vil ha. Filmen er en blanding av reality og fiksjon da halvparten av deltagerne tror de er med på en realityinnspilling, mens resten har roller. SPENNENDE.

Filmen utspiller seg i ungdommers mest besøkte og brukte rom, klasserommet. Guttene i filmen har mobbet og bråkt med alle lærerne på skolen. Ingen tør til slutt å forelese for dem og klassen står en dag uten lærer. Så begynner de å undervise hverandre...

I rollene møter vi blant andre Fredrik Stabenfeldt, Daniel Karlsson, Dizzet, Israel Jesus Elias Haroldo Penã Corral, Vikram Kee Damslora, Svend Von Krogh Erichsen og Knut Joner.

RESPEKT er produsert av Nordisk Film v/ Aage Aaberge og har kinopremiere 7. mars 2008.