OPPDAL: Gregard Andersen og Pål Rasmus Gausemel har startet en nettbasert butikk der du får kjøpt klær fra ditt hjemsted. Plaggene er designet med ord, uttrykk og motiver fra Oppdal.

Veldedig formål

Alt overskudd blir gitt til en veldedig organisasjon som kunden selv stemmer på. Hver sjette måned blir overskuddet gitt til den veldedige organisasjonen som er stemt mest fram på lista og neste utbetaling er første august.

– Drømmen er å åpne en butikk i Trondheim eller Oslo og vi håper folk vil strømme til nettsiden for å skaffe seg kule plagg samtidig som de støtter en god sak, skriver Andresen og Gregersen på e-post til Opdalingen.

Prøveprosjekt

Det var i april 2008 at de to kompisene startet opp med www.klesplagg.no. Klær som er designet ut fra ditt hjemsted er stikkordet og ord, interne vitser og lokale uttrykk er motivet på klærne.

Alle kan komme med innspill om hva som kjennetegner Oppdal og foreslå design til klær. Av de uttrykkene som er designet på t-skjortene nå, har Andersen og Gausemel fått hjelp av Arnfinn Lauvås jr. til å finne fram uttrykk som er kjent i Oppdal. «Jæven Hårrå!, E æ Kjøndau og Gært feeegt i tri», er foreløpig det som blir brukt fra Oppdalsdistriktet.

DRIFTER 1: Gregard Andersen drifter klesplagg.no sammen med kameraten.
DRIFTER 2: Pål Rasmus Gausemel driver nettbutikk sammen med Andersen.