RENNEBU: 2. påskedag knyter spilleren som bor i Rennebu på seg fotballskoene igjen.

Fra 1998 til 2003 spilte han for Liverpool, og har vært tilbake for å se kamp en gang i året. Da møter han gamle kjente.

Nå er han plukket ut til å spille en minnekamp for å minnes tragedien på Hillsborough hvor 96 personer døde.

- Formen er nok litt rusten, selv om jeg spiller litt med kamerater av og til. Men det var en grunn til at jeg la opp som 28-åring, sier Vegard Heggem.

Han tar påskeferie skjærtorsdag og skal ha et par rolige dager før han søndag drar til Liverpool.

Møtes på kamp

Nesten alle som han spilte på lag med den gang er nå borte fra aktiv fotball, men noen av dem møtes på to lag som skal spille mot hverandre.

- Det blir gøy å møte de andre, men jeg tror nok noen av de jeg møter er enda dårligere i form enn jeg. Derfor tror jeg ikke intensiteten blir så høy, sier Heggem.

Han trener litt i treningsstudio for å holde formen, men føler ellers at det er langt unna det nivået han var på i sitt beste.

Etter kampen blir det bankett etterpå hvor det blir tid til å møte mange av de han var sammen med de fem årene han var i klubben.

- Når jeg er over en gang i året for å se på kamper, får jeg hjelp til billetter og det som trengs. Ellers blir det til at vi møtes en del av oss som spilte sammen den tiden, sier Heggem.

Flere norske

Han er spent på resten av sesongen hvor Liverpool leder serien. Men den tidligere spilleren er ikke sikker på at det holder.

- Liverpool møter Chelsea og har fire tøffe kamper. Selv om jeg blir sterkere og sterkere i troen, er jeg langt fra sikker før seieren er i boks, sier Heggem.

Han vil møte spillere som Ian Rush, Jamie Redknapp, John Barnes og Michael Owen.

Heggem skal spille på lag med blant annet Bjørn Tore Kvarme, Jan Mølby og Stig Inge Bjørneby, med Gerard Houllier som manager.

Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.