OPPDAL/TRONDHEIM: Når Oppdals glade musikanter slår seg sammen med Viggja musikkorps og spiller opp til marsj for å blåse konkurrentene av banen, er det uten Ingrid Øien med taktstokken. Den har mannen hennes tatt over. Geir Morten Øien er til daglig dirigent i samarbeidskorpset fra Viggja.

– I år er det han som skal dirigere. Jeg har gjort det alle åra før, sier dirigenten, men innrømmer at det kanskje kommer til å bli en utfordring å sitte i salen.

På programmet står konsertmarsjen «Arsenal», en Flåklypa-medley som korpset har gjort flere ganger tidligere i år, samt den litt mer rocka «Gonna Fly Now» fra filmen «Rocky».

– Vi spilte blant annet den Flåklypa-medleyen under Rennebuspæll, men da hadde vi med kostymer og litt show og sånt. Det skal vi ikke ha nå; nå er det mer fokus på musikken, sier Øien, og legger til at samarbeidskorpset presenterer tre helt ulike stykker.

– Dette er en rein musikkonkurranse. Du kan si det er litt mer prestisje, men det er en annerledes form for prestisje. Det handler mer om detaljene i musikken. Derfor er det også greit å spille tre helt ulike stykker, sier dirigenten - og legger til at det nok er nettopp Flåklypa-musikken som er den mest krevende.

Og litt derfor har det nok vært ekstra hektiske tider for musikerne i korpset den siste tiden. Musikkforeninga har nettopp vært i ilden sammen med juniorkorpset under den tradisjonelle Nyttårskonserten. Nå er nye toner banket inn.

Korpset har deltatt i Trøndersk mesterskap flere år tidligere.

– Det har gått veldig bra. I fjor havnet vi på tredjeplass blant fem eller seks korps, og året før på en femteplass. Da var det ti-tolv korps som var med. Så vi ligger på midten. Men i år er det bare tre korps som skal være med i vår klasse, som er 3. divisjon voksenkorps. Så hvis vi blir nummer to, er det bra.

De andre korpsene i klassen er Horg Musikkorps og Klæbu Musikkorps. Korps Oppdal og Viggja Musikkforening allerede et godt konkurranseforhold til.

– Horg er korpset fra plassen vi bor på. Og Klæbu hadde vi en uhøytidelig konkurranse mot i sommer. Da spilte vi nummer for nummer, og det endte med at de vant sammenlagt.

Les mer i dagens Opdalingen.