BERKÅK: Stein Bratseth (50) er ansatt som ny lensmann i Rennebu.Stein Bratseth fikk for kort tid siden beskjed om at han var ansatt som ny lensmann i Rennebu. Det er en stilling han selvsagt takker ja til.

Blir snart

– Jeg vet ennå ikke med sikkerhet når jeg kan begynne i min nye stilling som lensmann i Rennebu, men det blir så snart som mulig. Jeg må avslutte en del prosjekter her i Trondheim bør jeg kan begynne på Berkåk, sier den nyansatte lensmannen. Han er for øvrig bror til den litt mer kjente fotballspilleren Rune Bratseth.

Kjent

Han er på ingen måte ny og ukjent i Rennebu. Han kjenner kommunen godt og har vært der flere ganger i forbindelse med det forebyggende barne- og ungdomsarbeidet som han har ansvar for. Han har vært på foreldremøter, og truffet både barn og unge i mindre forsamlinger.

Barn og unge

– Det er altfor tidlig å formulere noen programerklæring, men det ligger i kortene at jeg som lensmann vil satse mer på barn og unge. Dessuten vil jeg ha et fokus på trafikk og et tverrfaglig samarbeid med andre etater, sier Stein Bratseth.

Nerskogen

Men det er ikke bare i jobbsammenheng Stein Bratseth kjenner Rennebu. Han har hytte på Nerskogen og bruker mye av sin fritid der.

– Heretter vil hytta bli mer brukt. Jeg vil i overskuelig framtid pendle mellom Trondheim og Rennebu, men vil bo på hytta straks arbeidssituasjonen gjør det vanskelig å reise hjem til Trondheim. Har jeg et kveldsmøte i rennebu, vil jeg selvfølgelig ikke reise hjem til Trondheim, men bo på hytta på Nerskogen, sier Stein Bratseth.