OPPDAL: De skjøt over. Til høyre for mål. Til venstre. I med- og motspillere. Buviks keeper, en for anledningen omskolert utespiller, hadde en travel dag på jobben på kunstgresset i ettermiddag. Da fløyta gikk for full tid, sto det 6-4 i målprotokollen. Snakker vi sjanser, nærmer vi oss 30-4.

– Blir det avslutningstrening i tiden framover?

– Ja, det spørs bare det, sier kaptein Mikkel Olberg etter kampen.

– Hva har dere gjort i sommer?

– Vi har trent, altså. Men i dag virka vi kanskje litt sommerslappe.

Sammensatt lag

Sist de to lagene møttes, ble det 3-2-seier til grønntrøyene på bortebane. Buvik 2 ligger som nummer åtte på tabellen, og har vunnet bare tre kamper så langt i sesongen. De kom til Oppdal med en buss full av juniorer og spillere som ikke har vært aktive på noen år.

– Vi plukka opp et par gamle spillere i Gauldal, sier Øyvind Nilsen, og legger til at omtrent halve laget ikke trener jevnlig.

– Det er vanskelig å stable nok folk til et lag når vi skal på bortekamp, sier Nilsen.

Effektive gjester

Det burde i utgangspunktet være en grei match for hjemmelaget, men det var Buvik 2 som tok ledelsen. Selv om grønntrøyene styrte spillet, var gjestene dødelig effektive på de sjansene de fikk.

Oppdal utlikner ikke lenge etterpå, ved Morten Fossland, og går så opp i ledelsen ved Dag Ragnar Høyvik Heggem. Men Buvik utlikner igjen, når forsvaret gir bort ballen og forærer ei gavepakning av ei skåring. Men Oppdal kommer tilbake, og rett før pause går laget opp i 3-2-ledelse ved Stein Ove Jensen.

Rett i nota

Buvik trengte litt tid ut i andre omgang før de skjønte at kampen var i gang igjen. Det utnyttet Arnstein Fossum - Oppdal-spillerne trengte bare tre spark på ballen før den satt i nota. Så nikker Torgrim Bøe Skårsmoen inn et Mikkel Olberg-frispark. 5-2 og seieren burde vært sikret. Men med et helt Oppdals-lag i angrep, ble det mye rom i motsatt ende av banen. Det utnyttet gjestene, og fikk på først en redusering, så en til. På 5-4 var det enveiskjøring med nær sagt alle mann i angrep. Buvik blir også redusert med en mann etter to gule kort.

Til slutt finner Martin Lund ei luke og klarer å sette ballen i mål. Det burde vært flere skåringer, men seieren var likevel relativt komfortabel.

– Selv om mange av spillerne deres ikke har trent på ei stund, så er det mange gode og rutinerte fotballhoder der, sier Mikkel Olberg.

Trenerne kom ikke

Ingen av Oppdals to trenere møtte til første kamp etter ferien. Men sportsjournalist i Aftenposten, Pål Magnus Tømmervold, stilte sporty opp som kampleder.

– Oppdal dominerer jo kampen, men Buvik er effektive og skårer på sjansene sine. Vi bærer nok preg av at det er litt feriefotball, sier han.

Les mer om kampen i Opdalingen tirsdag.