OPPDAL: 5. februar slippes debutalbumet til Texum. To dager før starter oppdalsbandet på sin norgesturne.

Texum debuterte i 2004 med «First Shot EP» som fikk fine kritikker rundt omkring. Etter det har bandet med sangeren og låtskriveren Bård Sande i spissen utviklet seg i rasende fart. Den rå countryrocken fra Ep’en har blitt tonet noe ned. Steel og hakkete gitarer hører fortsatt med, men lydbildet og arrangementene er mer variert og nyansert. Radiosinglene «The Inspector» og «What you leave behind» blir sendt ut i disse dager.

Albumet er innspilt hjemme i Oppdal, og produsert av gitaristen Dag Håvimb med hjelp av Pål Brekkås. De har fått sensasjonell miksehjelp av Chris Shepard (kjent med Elvis Costello, Wilco, Smashing Pumpkins m.fl), og resultatet er fantastisk bra. Det vrimler av små elegante detaljer, og med Bård Sandes spesielle stemme i front blir det et svært godt resultat.

Det snakkes om en ørliten «Oppdalsbølge» med band som Bønkers, Erlend Ropstad og The Rooph. Med tanke på dette eksepsjonelt sterke debutalbumet ser det ut til at 2007 blir året da Texum skal få sin fortjente oppmerksomhet.