Planen helt til denne uka har vært å åpne både Hovden og Stølen til helga. Nå må dette utsettes fordi det rett og slett er for lite snø.

Samtidig kommer planene for den nye terrengparken som jibbegruppa står bak. Men foreløpig er det for lite snø til å lage hele parken.

I Vangslia har det vært åpent mange helger, og nå er det også åpent på dagtid med greie forhold.

Med fire varmegrader i dag blir det ikke bedre, før det skal komme kulde fredag.

Åpnes 2. juledag

Nå jobbes det med å få til Solheisen og Solheisløypa klar til 3. juledag. Samtidig jobbes det med å få til flere elementer i Terrengparken.

Mange venter på åpning i Stølen og Hovden. Her er det for lite snø enkelte plasser til at det er mulig å åpne lørdag som planlagt.

Her trengs det noen døgn med kulde for å lage nok snø for å åpne. Med værutsiktene med kulde fra fredag planlegges det åpning 2. juledag.

I Hovden trengs det også flere døgn med kulde, og her planlegges det åpning 4. juledag.

Som å lede 4-0

Folk i skiheisen beskriver forholdene så langt i vinter som meget vekslende. Med masse snø for et par uker siden, regnet det meste bort igjen. Selv om det er produsert en del kunstsnø, blir det vanskelig å få nok når været slår seg vrangt.

Nå håpes det på kuldegrader, og helst betydelig snøfall.

I disse dager kjøres snøkanoner på marginaltemperaturer ned mot bare en minus. Tråkkemaskinene jobber med å pakke den snøen som er for å få best mulig forhold.

- Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å få åpne til datoene som er nevnt overfor. Etter all snøen vi hadde inntil forrige helg, føles det nå som vi har sett en fotballkamp hvor favorittlaget leda 4-0, men likevel røk på tap, heter det på hjemmesiden til Oppdal skisenter.