OSLO: Tidligere denne uken var Astrid Smeplass og de andre Idol-deltakerne på Justin Bieber-konsert. Det ble en både kald og våt opplevelse, og dagen etter våknet Astrid opp uten stemme.

– Det er ingen krise, det skal gå bra, forsikrer hun.

– Med massevis av ingefærte og skikkelig oppvarming så går det bra, forteller Astrid, som klarte å komme seg helt opp til scenen under konserten.

– Det var skikkelig liv og en bra konsert, men det er ikke fordi jeg skrek og hylte at jeg har mistet stemmen altså, understreker Astrid.

Hun forteller at hun var så nært innpå Justin at hun antakelig kunne ha tatt på ham. I stedet brukte Astrid telefonen sin og tok en del bilder.

Girl Power

I kveld skal Rennebu-jenta for første gang synge en låt hun har skrevet selv.

– Låta heter «Shattered» og handler om hvordan et knust forhold er som et speil, man kan lime bitene sammen, men man vil alltid se sprekkene, forklarer Astrid.

Låta er også litt girl power, Astrid skriver om hvordan det er gutten som gjerne vil ha jente, og ikke omvendt.

– Jeg syntes det var litt moro å snu på det, som regel er det jo jenta som ikke får gutten, her er det hun som ikke vil mer.

Astrid forteller at konkurransen tetter seg til, i kveld er det bare fem deltakere igjen og Astrid har 20 prosent sjanse for å ryke ut. Det å ha favorittstempel er ikke nødvendigvis en fordel, forklarer Astrid.

– Det er jo slik at dersom folk tror at man er favoritt, så glemmer de ofte å stemme. De er overbevist om at favoritten går videre. Det er litt krise, for dersom mange tenker sånn får favoritten for lite stemmer, og dermed får hun eller han ikke være med i neste runde.

Astrid forteller at det pirrer i magen, men hun tar det hele likevel med trønders ro.

– Alle som nå er igjen i Idol fortjener egentlig å vinne, men det hadde likevel vært fantastisk om ei jente fra Rennebu kunne vinne hele greia.

Idol, TV2, fredag 20.00

EGEN LÅT: I kveld synger Astrid Smeplass en selvskrevet låt i Idol. Låta heter «Shattered». Foto: Tore Aasheim