Multitalentet Ingrid Bjørgum har gjort det skarpt på scenen før. Nå er hun tilbake i en ny rolle, denne gang i rockemusikalen «Rent». MERETE FOSSUM

Bjørgum fikk svært gode kritikker for tolkningen av sin rolle i «Lady Arbuthnoth» tidligere i år. Selv om den nye rollen er noe mindre, er det ikke småtterier oppdalsjenta har gitt seg i kast med. «Rent» blir av mange karakterisert som tidenes tøffeste rockemusikal, og den anses gjerne som nittitallsoppfølgeren til «Hair».

– Stykket omhandler en ungdomsgjeng fra bohemmiljøet i New York, forteller Ingrid.

– Det er en politisk musikal, som omhandler ungdommenes opprør mot kapitalismen. Med på lasset følger stoffmisbruk, AIDS og hjemløshet, men også modighet, tro og håp for framtida. «Rent» formidler et budskap om å gripe dagen og leve i nuet, sier hun.

Tiårsjubileum

Det er Teater Tralala som står bak oppføringen av stykket. Rundt 35 unge mennesker er med og trekker i trådene for å balansere økonomi og scenekunst. I fjor satte de opp «Chicago», til stor entusiasme hos publikum. At valget falt på «Rent» i år, har flere årsaker:

– I disse dager er det ti år siden denne musikalen hadde premiere på Broadway, og da passet det bra å sette den opp igjen i år. Dessuten er budskapet i stykket viktig, og like aktuelt i dag, mener Ingrid.

«Rent» har premiere på Kulturhuset ISAK 9. november, med påfølgende forestillinger den 10., 16. og 17. samme måned. Billettsalget er allerede i gang.