Andelen som søker studieforberedende utdanningsprogrammer har økt med syv prosentpoeng. Dette skyldes hovedsakelig at utdanningsprogrammet for medier og kommunikasjon har gått fra å være et yrkesfaglig til et studieforberedende utdanningsprogram. Det er små endringer i andelen søkere til de ulike utdanningsprogrammene for skoleåret 2016-2017.

Når det gjelder Oppdal videregående skole så meldes det fra skoleeier at man har få søkere til Vg2 byggteknikk, samt at søkingen til idrettsfag er en utfordring.

Endringene i fylket ellers er på ett prosentpoeng eller mindre. Det er tildeles store endringer i søkertallene for skolene.

  • Se fullstendig oversikt i bildet øverst i artikkelen.

Alle søknader mottatt pr 14.03. er registrert, men antall minoritetsspråklige søkere er ikke kvalitetssikret.

Studieforberedende utdanningsprogram har økt med ca. 7 prosentpoeng til ca. 54 prosent, mens yrkesfaglige utdanningsprogram har gått ned med ca. 7 prosentpoeng til ca. 46 prosent, men denne endringen skyldes altså en teknisk endring i definisjonenen av medie og kommunikasjon.

Trender i søkning til Vg1 viser også at kunst, design og arkitektur har erstattet stud.spes med formgivingsfag og har doblet antall søkere. Videre har idrettsfag og musikk, dans, drama en økning.

Det er nasjonalt en nedgang på 6% i antall til yrkesfaglige utdanningsprogrammer.

Det er ca. 250 flere søkere til Vg1 i år enn i fjor. Hovedårsaken er flere avgangselever fra grunnskolen i Trondheim.

Fram til møtet i fylkesutvalget 10. mai skal fylkesrådmannen i samarbeid med partene i arbeidslivet, skolene og andre samarbeidspartnere analysere tallene nærmere og komme med forslag til endringer i opplæringstilbudet for 2016-2017.

Dette skriver fylkeskommunen i en pressemelding.