OPPDAL: – Jeg reagerte med én gang jeg leste det, sier Ingebjørg Rise.

Reagerer på leserbrev

Hun viser til et leserbrev ført i pennen av arbeiderpartikvinnen Anne Rose Gorseth:

«Hva er det egentlig som driver disse «ildsjelene» som ikke evner å se helheten i kommuneøkonomien, men bare tenker på å sin egen kretsskole? Lokalavisene fylles av leserinnlegg fra gamle og unge ihuga forkjempere for at lokalsamfunnet skal bestå, koste hva det koste vil. Og avisene er slett ikke nøytrale, vi leser om de stakkars ungene som må sitte på buss; unge, friske mennesker! Er det ikke på tide at avisene tar seg en tur opp på helsesenteret eller blir med hjemmesykepleien ut på oppdrag på speilblanke grendeveger når vinterstormen herjer som verst? Kanskje dere da kan få forståelse for behovet for å øke bevilgningene til eldre og syke.»

Rise ble sint, og sint er hun ennå.

– Vi har ikke gjort annet enn å slåss for skolen siden den var ny, sier hun, og forteller at selv om hun ikke har hatt unger ved skolen siden på syttitallet, er hun fremdeles engasjert.

Skal ikke få glemme

– Hva skulle vi gjort uten ildsjelene? Det er de som holder hele bygda i livet, sier Rise, og forteller at hun kommer fra et møte med en mann som har vært fotballtrener i alle de år.

– De står på, og får dette igjen.

Anne Rose Gorseth skal ikke få glemme at hun har kommet i skade for å rakke ned på begrepet ildsjeler.

– Hun har selv lagt føringene, og hun fikk resten av Ap-gruppen til å godkjenne innlegget før det kom på trykk. Da blir de hengende ved det, alle sammen, tordner Rise.

Overskudd til ildsjelene

Hun har laget fire t-skjorter, hvorav én går til Gorseth, én til Drivdalen og én til Lønset. Og så skal barnebarnet i Nord-Trøndelag få én.

T-skjortene skal masseproduseres og selges, og Rise håper det kan bli et pent overskudd til, ja, nettopp:

– Ildsjelene.

Anne Rose Gorseth var ikke tilgjengelig på mobil fredag ettermiddag.