GRÅURA: Natt til mandag raste store steinblokker ut på riksveg 70, i en sving ved foten av Gråura. Arild Myrhaug i Kolo Veidekke anslår at om lag femti kubikk med stein raste ned på vegbanen. Veien ble stengt klokken 03.50. Vegen var ferdig ryddet like før klokken åtte mandag morgen. Steinspranget var om lag femten meter bredt.

Traff raset

En lastebil fra Buvika i Trøndelag kjørte inn i raset, og måtte tilkalle bergingsbil fra Oppdal. Vakthavende ved Oppdal bilberging, opplyser til Opdalingen at det var dårlig sikt og småglatt på stedet. Steinraset hadde snødd ned og var dermed vanskelig å få øye på. Skadene på bilen var såpass store at den ikke var kjørbar.

– Sjåføren sa han skvatt, og at det smalt godt. Steinblokkene lå over hele kjørebanen. Han var heldig at det gikk så godt som det gjorde, forklarer bergingsmannen.

Ryddet

Store steinblokker på flere kubikk lå i vegbanen. De hadde rast ut fra hammeren like ved vegen. Arild Myrhaug opplyser til Aura Avis at Oppdal maskinkompani kom til og ryddet vei.

– En kjørebane ble først ryddet med traktor. Så kom det en showel fra Oppdal. Steinene ble lagt til side inntil videre. Vegen var åpen klokken 07:49.

Geolog

Myrhaug opplyser at det er et temmelig vilt terreng på stedet. Det er ikke uvanlig at det kommer småtteri ned på vegbanen. Et så stort steinsprang er derimot sjelden kost. En geolog vil undersøke stedet når snøforholdene bedrer seg.

– Slik det vurderes nå er det ingen fare. Men vegvesenet vil etter hvert gjennomføre en befaring for å se om det er fare for flere steinsprang, sier Myrhaug.