STØLEN: I løpet av natta hadde Spidskredfonna i Stølen i Oppdal vokst seg stor. Utover søndagen var det stor skitrafikk i området. Klokken 13.28 ble det meldt at fonna gikk og det ble straks slått alarm. Hovedredningssentralen ble varslet og et Sea King redningshelikopter tok av for å fly til Oppdal med bl.a. to spesialtrente politihunder.

I mens kom Røde Kors Hjelpekorps med 8 personer, skipatruljen med 8 personer og 5 lokale skredhunder til rasstedet. De gjennomsøkte skredet og etter en times tid kunne de melde at skredet var gjennomsøkt. Ingen personer var funnet i snømassene. Sea King redningshelikopteret kunne returnere til basen.

Operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag Politidistrikt synes den lokale beredskapen fungerte meget bra. Hjelpekorps, skipatrulje og skredhunder var på plass etter kort tid og kunne straks begynne å gjennomsøke skredet.

– Det var stor skitrafikk i området og det gikk skispor på kryss og tvers både inn i skredet og like forbi skredet. Derfor ble det straks slått alarm da skredet gikk. Men heldigvis ble ingen skiløpere tatt av skredet, sier Leif Berglund.