RENNEBU: I helga har noen skrudd av til sammen tretten lyskastere fra to av anleggsmaskinene til gårdbrukeren. Maskinene sto parkert i veikanten, godt synlig for eventuelle forbipasserende. Nå håper Aasen at noen kan ha sett gjerningspersonene.

– Det kan godt hende noen har sett dem, men ikke tenkt over det. Hvis de har holdt på om natta, har det jo vært mørkt - men for alt jeg veit kan det hende de har vært ute på dagtid. Det er jo gjerne de frekkeste som gjør det best, sier gårdbrukeren.

Lokalkjente

Den ene maskinen sto parkert ved Oppdalsporten, den andre ved brua over Gisna på nedsiden av Åshuset. Først trodde Aasen at det var utenlandske bander som hadde vært på ferde.

– Men da jeg oppdaget at de hadde vært ned Seterdalsveien mot Åshuset, tenker jeg at det har vært lokalkjente folk, sier Aasen.

Lyktene ble stjålet fra to maskiner brukt i skogbruk. I tillegg til selve lyktene, er hydraulikkslanger som brukes til lyktene også tatt.

– Dette er ganske kraftige lykter, og de koster vel en 5-600 kroner per stykk. Tyvene har ikke ødelagt noe, men tvert imot gjort skikkelig arbeid og skrudd alt ordentlig av. De har sikkert brukt flere timer på jobben, sier Aasen.

Han forteller at det også lå en del verktøy i den ene maskinen. Det har ikke tyvene brydd seg om.

– Men det kan også hende at det var så mørkt at de ikke har sett det. Det er litt merkelig at de ikke har tatt det, sier han.

Heldig

Aasen har drevet skogbruk og hatt maskinene stående ute langs veien i 20 år. I løpet av den tiden har han bare en gang tidligere vært utsatt for tyveri.

– Så jeg har vel egentlig vært heldig. Man er jo avhengig av at folk oppfører seg ordentlig når man må ha maskinene stående ute, sier han.

Tyveriet har skjedd en gang mellom lørdag formiddag og mandag morgen - mest sannsynlig natt til søndag eller natt til mandag. Politiet har ingen spor i saken, og ønsker tips.