OPPDAL: Ingen av guttene ble truffet. Hendelsen skjedde da de to guttene syklet forbi Kullsjøen klokka kvart på åtte i går kveld. Da var russen døpt, og noen av dem samlet ved innsjøen.

– Guttene mente de ble skutt etter, men ingen av dem ble truffet. Denne oppførselen blir ikke godtatt, og jeg skal ta en prat med dem i dag, sier Jan Tømmervold ved Oppdal lensmannskontor.

Tidligere denne uka ble ei russejente i Stavanger truffet i øyet av ei kule fra et paintballgevær. Hun ble innlagt på sykehuset med alvorlige øyeskader, og risikerer å bli blind.

– Det kan være skummelt, og våpnene skal absolutt ikke brukes på denne måten, sier Tømmervold.

Denne hendelsen var det eneste bråket som ble registrert fra russen etter at de ble sluppet løs i går kveld. Til helga drar de fleste på russetreff i Lillehammer. Men Tømmervold sier russen generelt har ry for å oppføre seg fint her i Oppdal.

– Det er klart: Litt må man regne med. Man har da sjøl vært russ. Men de er generelt rolige, og er blant annet blitt mye flinkere til å tenke sikkerhet. Så de fortjener litt skryt, sier han.

– Gjør dere spesielle tiltak i forhold til russefeiringa?

– Jeg var på Oppdal videregående for et par uker siden, blant annet for å snakke om trafikksikkerhet. Og alle russebilene blir sjekket. Men vi gjør ikke noe mer enn det, sier Tømmervold.