RENNEBU: I dagens arrangement i Rennebuhallen er 340 elever påmeldt i kategoriene elevbedrifter, ungdomsbedrifter, oppfinnerkonkurranse og foto/maleri/skulptur. I tillegg presenteres ulike prosjekt og det vil også bli avholdt en markedsføringsduell.

Marshmallows og spaghetti

5. klasse ved Berkåk skole er i full gang med tårnbygging noen dager før messa åpner. Etter en ide av Henrik Skjolden ble klassen enige om å delta i oppfinnerkonkurransen med det noe spesielle konseptet tårn laget av marshmallows og spaghetti. I grupper på tre og tre prøves og feiles det; det er skjøre saker dette og det skal ikke mye til før byggverkene raser sammen. Men øvelse gjør mester, så etter hvert er det faktisk ganske imponerende størrelser på tårnene som reiser seg i klasserommet. Skribenten spør hvordan i all verden de har tenkt å frakte disse konstruksjonene helt bort til hallen uten at de går i stykker, og blir møtt med oppgitte øyekast. Detter er bare trening, tårnene som skal være med i konkurransen, skal selvfølgelig bygges i hallen på messedagen.

Nye bedrifter?

Velkomstord fra ordfører Bjørn Rogstad og underholdning av elever fra Rennebu og Meldal vil markere starten på messa, og siden vil et tettpakket program fylle dagen før det hele avsluttes med prisutdelinger like etter klokken to på ettermiddagen.

19 elevbedrifter, 29 ungdomsbedrifter, 5 prosjekter, 2 foto/skulptur og 21 grupper i oppfinnerkonkurransen er påmeldt til dagens mønstring. Sentrale dokument sier at entreprenørskap er et nasjonalt satsingsområde i skolene, og det satses på entreprenørskap ut i fra følgende motiv; gründermotivet, nærings- og markedsutvikling og bruken av lokale ressurser for senere arbeid i eget distrikt. Engasjerte skolefolk i Rennebu, Meldal og Midtre-Gauldal har tatt utfordringen og skapt Ung skaperlyst. Mønstringen er åpen for publikum og det oppfordres herved til å ta en tur innom Rennebuhallen i dag. Her kan det godt hende det ligger ideer som kan være med på å skaffe nye arbeidsplasser i kommunen vår. Kanskje i form av produktutvikling eller sågar kan det være starten på etablering av nye bedrifter.

TRENING: Fredrik Hovin, Maiken Grevstad, Sigrid Ytterhus Haugset og Andreas Myrmo er en av gruppene i 5. klasse som trener på tårnbygging.
PÅ MESSE: Margrethe Bjørnstad Græsli og Malin Solemsmo danner en av gruppene i 5. klasse som deltar på entreprenørmessa i dag.