SUNNDAL: Et svensk vogntog var på tur opp stigningen, men måtte gi opp da bilen var for dårlig skodd. Han ble derfor stående i bakken. Da et vogntok fra Oppdal, som var på tur til Averøy med søppel, kom nedover, måtte denne stoppe. Til tross for at doningen var godt skodd, greide den ikke å unngå at hengeren skle av veien, veltet og la seg på tvers.

Snøvassmelan er på Litjfale, like ved Myren camping.

Det var klokka 16.40 politiet fikk melding om uhellet. De satte straks i gang og rekvirere ressurser for å berge bilen. Det er Oppdal Bilberging som nå er på stedet.

Bergingsmannskaper som opdalingen.no har snakket med er fortørnet over de dårlig skodde vogntogene. Men vel så fortørnet er de over at det ikke saltes i denne bratte stigningen i likhet med slik det gjøres i Gråura.

Det skal være snøføre fra Oppdal til omtrent Snøvassmelan, hvor plussgradene når til og sørpeføret tar over.

Ingen skal være skadet i uhellet.

Vegen er åpen for personbiltrafikk som dirigeres, men etter det Opdalingen får opplyst fra trafikkerende vil trailere og busser få problemer. Etter det vi kjenner til, har det blant annet befunnet seg en rutebuss på tur til Oppdal i køen.

Også tidligere i dag har det vært problemer.

– Det har vært mye glatt med trailervelt og greier, melder operasjonssentralen i Kristiansund.

Snøvassmelan var utsatt også tidligere på dagen, da sperret en nederlandsk semitrailer den ene vegbanen. Omtrent samtidig kjørte en annen ut ved Holsand. Snart kom også meldingen om at det sto fast en i Grøura.