STORLIDALEN: Den unge legen er sønn av lensmannen i Rennebu, og har bodd i Trondheim i mange år, med barn og samboer. Han er til vanlig anestesilege ved St. Olavs hospital, men liker godt avvekslingen det er å være med på helikoptertjeneste.– Det er en spennende utfordring og vi opplever veldig mye forskjellig, forteller John Petter. Han skryter av det gode miljøet om bord, og forteller at han liker seg godt i den hektiske og krevende jobben.Nå skulle helikopteret ut over leteområdet med varmesøkende kameraer, hadde de fått fløyet ut, ville Seem ha blitt funnet mye tidligere.

Vil ha nye helikoptre

Helikopteret ble sittende værfast i Storlidalen fra lørdag til søndag, og det liker Liberg dårlig. Det vil si, han trives i Storlidalen. Han forteller at han ikke har vært her siden han var femten år, men da var han inne på gården

Det han ikke liker, er å ligge værfast.

– Helikopterparken er rundt tredve år gammel, moden for utskifting. Det finnes ikke engang kondensfjernere på helikopterne, slik at ved værforhold som dette, må vi bare fly unna været.

Hadde vi hatt kondensfjernere og annet utstyr, kunne vi bare ha fløyet over været, forteller Liberg, som håper at de nye helikopterne snart kan komme på plass.