Oppdalingen Bjørn Stormyr Bachmann (28) studerer i byen Orlando i Florida. Til Opdalingen forteller han om et folk i beredskap etter at orkanen Matthew varslet sin ankomst tidligere i uka. Byen Bachmann bor i, har fått litt føling med orkanen, men bortsett fra knekte trær har byen sluppet rimelig bra unna uværets herjinger.

- Orkanen skulle egentlig ramme området med full kraft, men den dreide litt av før den nådde Orlando. Vi var uansett godt forberedt og hadde polstret både hus og det som var. Det var også varsel om at den kunne snu og komme tilbake, men foreløpig ser det ut til at dette området slipper unna, og mye tyder på at faren er over for denne gang, forteller han på telefon fra Orlando.

Befolkningen i byen hadde forbud mot å bevege seg utendørs, for myndighetene har opplevd uvær før, og vet å ta sine forholdsregler. Det blåste godt også i Orlando, som ligger omtrent midt mellom kysten av Atlanterhavet og Mexicogulfen i Orange County i Florida. Men det var langt verre litt lengre sør.

- Ikke så langt herfra har uværet koste både menneskeliv og eiendom. Etter det jeg vet, har fire mennesker i Florida omkommet i uværet og omkring to millioner mennesker som bor lenger sør i fylket er evakuert, sier Bachmann alvorlig.

Bachmann studerer turisme og reiseliv i USA, og skolen han går på, ble også stengt i påvente av Matthews raseri.

- Det er bedre å være på den sikre siden, enn etterpåklok, sier studenten fra Oppdal.

Som på grunn av visumreglene har lov til å oppholde seg i USA så lenge han studerer, eller skaffer seg arbeid. Eller gifter seg med en amerikanerinne.

- Ett par år til blir det sikkert. Hva som skjer etter det, vet jeg ikke ennå. Men jeg trives veldig godt i USA, så kanskje jeg må gifte meg her borte så jeg får lov til å bli, også etter at jeg er ferdig med studiene. Det gjelder bare å finne den rette, ler han gjennom telefonen.