FAGERHAUG: Biltyvene ble tatt i forvaring av privatpersoner, som holdt dem skarpt under oppsyn i halvannen time, til politiet kom. Politiet har nå pågrepet de tre utlendingene.

Byttet skilter

Det var søndag formiddag at en utenlandsregistrert BMW kom kjørende på E6 til Oppdalsporten ved Fagerhaug.

Biltyvene ble observert da de skrudde av skiltene på sin BMW. De stjal så en annen bil, som stod utenfor Oppdalsporten med motoren i gang.

Bilen var eid av en lokal kvinne, som ringer sin mann da hun ser hva som er i ferd med å skje.

Sperrer E6

Mannen hennes tar traktoren sin og kjører ned til E6 noen kilometer unna Fagerhaug, (ved avkjøringen til Gisnadalen), og sammen med en annen, sperrer de veien for de tre mennene på E6.

Biltyvene snur på stedet og kjører tilbake, før de stanser ved E6 på den andre siden av kommunegrensen, altså i Oppdal. De forlater bilen og løper til skogs.

De tre tar seg gjennom snøen i skogen, og over en elv.

Forlanger å bli kjørt

De tre tar seg etterhvert frem til et privathus i nærheten,og ber huseier innstendig om at huseieren skal kjøre dem til Trondheim.

Huseieren finner dem svært oppkavet, og folk som har tatt opp forfølgelsen rekker å komme til huset og fortelle hva som har skjedd.

Tar frem våpen

Det blir dramatisk der inne i gangen, frem til huseieren finner våpen som har vært nedlåst og demontert i et våpenskap. Synet av våpenet roer situasjonen.

Huseieren har lang erfaring fra oppdrag i blant annet Irak og Libanon, og er våpenkyndig.

Det de tre biltyvene imidlertid ikke vet, er at våpnene ikke er ladd.

MMS-foto Jan Ivar Bjerke