TÅGVOLLAN: Geir Krovoll bor i andre etasje av det gamle forkjøkkenet på Tågvollan i Oppdal. Søndag ettermiddag var han en tur hos naboen da kona plutselig kom løpende og ropte at det brant i kjøkkenet. Geir stormet hjem og så at det hadde tatt fyr i ei gryte med matfett på komfyren. Ilden hadde spredt seg til vifta, veggen bak komfyren og taket.

Kritisk til alarmsentralen

– Jeg tømte et pulverapparat direkte på ilden. Ilden døde ut momentant. Deretter tømte jeg vann på brannstedet for i kjøle det ned. Så ringte jeg alarmsentralen og ba den sende brannvesenet for å ta seg av etterslukking og det som ellers er nødvendig for å hindre at brannen blusser opp igjen.

Slengte på røret

Men da fikk jeg mitt andre sjokk i løpet av disse hektiske sekundene. Jeg ble selvfølgelig spurt om navn, adresse og hvor jeg ringte fra. Men da telefonoperatøren ville vite gårds- og bruksnummer og andre ting som jeg ikke kunne svare på i farten - ting som de færreste er i stand til å svare på i farten og som burde være helt urelevant når en brann varsles - slengte jeg på røret. Jeg ringte like godt til en kjenning som er med i brannvesenet, sier Geir Krovoll.

Brannvesenet kom og foretok forsvarlig etterslukking.

Ellen er heltinnen

Det var hans 5-årige datter Ellen som først så at det brant i matgryta på komfyren. Det er hun som er heltinnen. Deretter gikk det hele så raskt at Geir selv har ikke har begreper om tiden fra han fikk beskjed til alt var under kontroll. Man mange sekundene var det neppe.

Må rives

I går fikk han tid til å se nærmere på skadene som brannen hadde forårsaket. Veggen bak komfyren og taket må rives og bygges opp igjen. Videre må mye av kjøkkeninnredningen erstattes. Leiligheten må rundvaskes fjerne pulverrester. Men ellers tror han både snkkerverkstedet i første etasje og leiligheten for øvrig har kommet heldig fra den dramatiske brannen.

– Jeg venter nå på takstmann fra forsikringsselskapet. Først når han har vært her og sett på skadene, har jeg full oversikt over skadeomfanget, sier Geir Krovoll.