OPPDAL: – Vi har fått offisiell bekreftelse fra politiet på New Zealand at vedkommende er funnet omkommet i dag, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politikammer, Jan Steindal. Det var på elva Rangitikei på New Zealand ulykken skjedde.

Oppdalingen har mange års erfaring fra Driva i forbindelse med jobb for Opplev Oppdal. Etter det Opdalingen forstår, veltet flåten mannen satt i, og han ble tatt av strømmen og kilt fast mellom noen steiner dypt under vann. I tillegg til nordmannen satt elleve turister og tre instruktører i flåtene da en av dem veltet i elven Rangitikei nær Taihape.

- Elva var høyere enn normalt. Flåta veltet og han var den eneste som ikke kom til overflaten igjen, sier politiinspektør Paul Jerny i Taihape-politiet til . Politiet på New Zealand beskriver firmaet mannen jobbet i som svært profesjonelt. – Det er den tredje dødsulykken som har rammet firmaet siden 1982, og den første der en av guidene dør, forteller politiet på New Zealand til . Politiet legger til at sporten er svært risikofylt. NZ Herald

- De ansatte her er helt knust, sier Megaw.

Utenriksdepartementet jobber med saken.

- Ambassaden i Australia er gjort kjent med at det er en nordmann som er savnet på New Zealand. Mer kan vi ikke si på nåværende tidspunkt. Ambassaden arbeider videre med meldingen, sier kommunikasjonsrådgiver Paul Djørdal i UD til Aftenposten.no

Operasjonsleder Steindal forteller at det vil bli foretatt nødvendige undersøkelser mandag og tirsdag, og at det nå er ambassaden i Australia som skal sørge for at den omkomne blir fraktet hjem.