- Vi aner ikke hva riksmekleren vil si eller om det er kommet et nytt tilbud fra staten. Foreløpig er det kun snakk om sonderinger, ikke ny mekling. Vi er fortsatt i streik, sier leder Tone Rønoldtangen i LO Stat til NTB.

Sammen med Unios forhandlingsleder Arne Johannessen og YS Stats leder Pål N. Arnesen møtte hun opp hos Riksmekleren klokken 10 torsdag. Det er uvisst hvor lenge samtalene varer eller om de ender i et forhandlingsresultat som avslutter streiken blant 50.000 ansatte i stat og kommune.

- Jeg vil ikke spekulerer på hva som skjer. Jeg aner ikke hva som skal legges fram, men vi merket oss jo at det kom interessante tall for lønnsutviklingen i industrien onsdag. De viser at vi truffet bedre med anslagene enn regjeringen har gjort, sier Unios Arne Johannessen til NTB.

Det er partene i oppgjøret for de ansatte i staten som nå har satt seg til forhandlingsbordet på nytt. Statsoppgjøret er såkalt frontfag i offentlig sektor. Rammene herfra setter standarden for lønnsoppgjøret for de kommunalt ansatte.

Da meklingen i staten brøt sammen, var det ingen grunn til å forhandle videre i kommunesektoren heller. Det innebar streik også der. (ANB-NTB)