Interessen for skogen er igjen økende. Over tretti skogeiere møtte fram til Skogdag på Lønset. Skogeierne møter villig opp straks det blir bydd på kaffe fra svartkjel og mye god skogprat.

Det er bedring i skogen. Markedet skriker etter tømmer og prisene er i bedring. Stadig flere drifter blir satt i gang.

- Det skjer også lokalt her i Oppdal. Her er etterspørselen helt på topp og hyttemarkedet tar unna alt som blir bydd fram av god kvalitet, sier Arild Hagen i Oppdal kommune.

Det var et godt og allsidig program Arild Hagen og samarbeidspartneren Skogeierlaget hadde lagt opp til. Det ble orientert om etterspørsel, priser og tømmerkvalitet. Det ble stilt spørsmål og det ble gitt svar. Praten gikk lett mellom de mange frammøtte og snart ble kaffekjelen tom.

Siste del av programmet var viet demonstrasjon av moderne hogstmaskiner. Skogdagen var lagt til en drift som eiers av Marit Johanne Blokhus og som drives av skogentreprenør Jostein Aas fra Rennebu. I løpet av noen få dager blir det tatt ut ca. 400 kubikk furutømmer fra denne skogen. På en god dag kan maskinkjører Odd Jarle Gunnesmo ta ut 150 kubikk tømmer.