Oppdal: - Alle har vel på en eller annen måte opplevd alkoholens skyggesider, forteller Ellen Horn. Hun gjester Oppdal sammen med Riksteateret med forestillingen "Natten er dagens mor" - en forestilling som i utgangspunktet er nokså deprimerende, men som samtidig er både frodig og morsom - og som kanskje gir grunn til håp?

- Jeg føler vel at forestillingen eller familien som forestillingen handler om avslører sider ved de fleste mennesker som vi nødvendigvis ikke synes er så bra.

Ellen Horn forteller at hun selv flere ganger møter seg selv i døra gjennom sin rollefigur, selv om kvinnen hun spiller tar valg og gjør ting hun normalt selv ikke ville ha gjort.

Forestillingen handler om en alkoholisert far som nå mener han ikke lenger er avhengig av alkohol, en bitter og desillusjonert mor som i alle år har prøvd å holde familien sammen, og to sønner som er tydelig merket av en oppvekst med alkohol.

- Hvorfor velger moren å bli i stedet for bare å kaste kortene og gå?

- Nei, det er jo det vi prøver å finne ut av i forestillingen, forteller Ellen Horn.

- Her er det snakk om en familie der egentlig alle ønsker å gå, men der alle velger å bli. Sånn tror jeg det er i mange familier, og spørsmålet blir da "hvorfor er det slik"?

Ellen Horn forteller at forestillingen også på mange måter lokker fram kikkeren i oss.

- Det blir liksom litt sånn "Big Brother", vi kommer tett inn på familien og de avslører jo seg selv til gangs. De fleste vil nok gå hjem fra forestillingen og tenkte at "så ille har vi det i alle fall ikke selv, men samtidig tror jeg at forestillingen avslører mye ved oss selv og kler av oss - den viser oss hvem og hvordan vi egentlig er, forteller Horn.

Riksteaterets forestilling spilles på Oppdal kulturhus neste uke. Sammen med Ellen Horn spiller også Glenn André Kaada, Terje Strømdahl og Emil Johnsen.

I forbindelse med forestillingen og det faktum at kulturhuset feirer åtte år denne dagen inviteres det også til Ellen Horns introduksjon med tema «Fra teatersjef til skuespiller» i forkant av forestillingen, samt at det også innbys til en «avskjedsprat» med teatersjefen på miniscene i foajeen cirka 14.15.

Les mer av intervjuet med Ellen Horn i lørdagens avis.