OSLO: Andreas Welander på Oppdal Sykkelklubb sitt bestelag er meget godt fornøyd med både sluttid og den enkelte syklists prestasjoner. Hver syklist tok sin del av drajobben og klare på den måten å holde god fart på laget helt fra start.

Bestelaget kjørte på 15.42, mens andrelaget kjørte på 17.40. Bestelagets tid er sju minutter raskere enn den forrige klubbrekorden.

– Sett under ett var det gode forhold under årtes styrkeprøve. Det var en del motvind og tunge forhold opp Drivdalen og over fjellet, men fra Dombåd og videre sørover til mål var det god forhold for sykling. Vi hadde vinden i ryggen og det var ikke for varmt, sier Andreas Welander. Tre av de 21 som startet på førstelaget, måtte bryte.

Om Andreas Welander er fornøyd med førstelagets innsats, er Kjell J. Braut på andrelaget om mulig enda mer fornøyd. Lagets målsetting var å se «17-tallet», og når laget kommer i mål på 17.40, må man bare si seg meget godt fornøyd.

– Vi åpnet litt hardt og fikk det tungt opp Drivdalen. Men sørover Gudbrandsdalen bedret vindforholdene seg, og inn til Oslo gikk det over all forventning. Vi var 10 som startet fra Trondheim. Fire måtte bryte og en måtte slippe, men han fullførte likevel, sier Kjell J. Braut.

Suverene Rye vant som forventet. Syklistene fra Rye kom i mål på 13.30, to minutter etter rekorden fra 2005. Rye var involvert i en massevelt like nord for Oppdal, og tapte der såpass med tid at rekorden «gikk fløyten».