OPPDAL: Etter et knirkefritt arrangement på Norges råeste bane var det svensken Peter Ericson som etter to finalerunder kunne lese sitt navn øverst på resultatlista med 47 poeng.

- Det har vært et maksimalt arrangement med en maksimal bane, forteller oppdalingen Stein Kristian Strand. Strand avsluttet dagen med en respektabel ellevte plass, han forteller at han hadde en noe dårlig dag, men at han er fornøyd med dagens innsats.

Syttenåringen Steffen Øyamo Ekrann fra Oppdal sto også på startlista i verdensmesterskapet, men han ble sett seg nødt til å bryte etter et fall under trening.

– Jeg mista kontrollen i lufta ved målhoppet, forteller han. Ekrann kom helskinnet ut av fallet, men snøscooteren tok derimot kvelden.

– Jeg ble bare nødt til å parkere, forteller han. Han kan også fortelle at han stiller med godt mot neste år og at han satser på å kunne hamle opp med de beste gutta i sporten når den tid kommer.

I pausen før den siste finalerunden fikk også publikum smake på spektakulær freestylekjøring av Stian Pedersen fra Alta. Med 18 meter imellom den nye stålrampa og landinga dro Pedersen på sin snøscooter til med en backflip, etter hvert kom det også til publikums begeistring to til.

Tilstedeværende helsepersonell kunne se seg fornøyd med dagen, det ble ingen større skader blant rytterne. Mekanikerne i teamene så derimot ut til å ha nok å holde på med i pausene og etter konkurransen.

Motorsportshelga er enda ikke over, søndag er det duket for Midt-norsk mesterskap i snowcross.

Resultatlistene finner du på www.nmkoppdal.com.

Jostein biti holdt ikke igjen på hestekreftene.
RÅ BANE: Gard Frode Rundhaug på sin Lynx går skyhøyt over målhoppet.
FIGHTER: Oppdalingen Stein Kristian Strand jager Jostein Bitti gjennom lufta.
PUBLIKUMSFAVORITT: Stian Pedersen fra Alta satte prikken over i?en med sitt pauseshow. Her: Backflip.