ARGENTINA: De to deltar på en ekspedisjon som arrangeres av Ecoexpeditions som har hovedkontor i Stavanger. Firmaet arrangerer turer over hele verden, både Kilimanjaro og Kazakstan, Jan Mayen og Argentina står på listen over ekspedisjonsmål, blant mange flere.

Ekspedisjonens egen hjemmeside skriver:

"Stig, Oskar, Arnt og Bård nådde toppen i ettermiddag! Grattis! Resten av gjengen måtte snu på grunn av at de ikke hadde topptempo eller at det var fare for forfrysninger. Det var tøffe forhold med sterk vind og minus 25 grader. Resten av gjengen er nå tilbake i Plaza de Mulas BC og alle har det bra."

Aconcagua (6962 moh.) er et fjell i Argentina, nær grensen til Chile. Dette er det høyeste fjellet både i Andesfjellene og i Amerika – kun i Asia finner man høyere fjell. Fjellet ble første gang besteget i 1897 av sveitseren Matthias Zurbriggen. Aconcagua inngår i The Seven Summits, som er det høyeste fjellet på hvert av jordens kontinenter. Fjellet ble første gang vinterbesteget av nordmennene Eilert Sundt og Torleif Bache i 1915.

I 2002 ble Tormod Granheim og Tomas Olsson de første skandinaver som kjørte ski fra toppen av fjellet, via den 55° bratte Polskebreen. (wikipedia)