Mellom klokka 22.00 og midnatt i kveld, tirsdag, spiller teXum på P3. Til helga kommer bandet til Oppdal.

Texum slipper denne uka både nevnte «What You Leave Behind» og «17th of May» for radiospilling landet over.

Her er litt info:

Med sin særegne og sjelfulle oppdals-americana er teXum klare med låtene «What You Leave Behind» og «17th of May» fra sin kommende fullengder.

Førstnevnte ligger på Urørt og MySpace. De nye låtene viser at bandet har utviklet seg mye siden ep’en First Shot fra 2004. For nå har teXum vasket av seg den groveste møkka på arbeidsnevene og tatt et steg unna countryrocken de dyrket på sin første utgivelse. De rufsete gitarene og steelgitaren er der fortsatt, men lydbildet er mer renskåret og arrangementene mer nyanserte.

Plata er spilt inn i et gammelt grendahus i hjembygda Oppdal, og teXum har produsert selv med god hjelp fra tekniker Pål Brekkås. Miksen er gjort av Chris Shepard (Elvis Costello, Wilco, Smashing Pumpkins m.fl), mens Danny Leake (Stevie Wonder, Tom Waits m.fl) har mastret plata. På flere av låtene har bandet også fått med seg spellemannsprisvinner Marthe Valle.

teXum begynte i 2000. I 2004 kom bandet med selvfinansierte First Shot EP, mikset av Lars Lien (Larsville Studios). EP’en fikk mye bra omtale, blant annet i Dagbladet, groove.no, panorama.no og pstereo.no, og har fått radiospilling både i NRK P1 og P3.

First Shot EP ble distribuert av bandet selv i lokalmiljøet og solgt på konserter. Ep’en solgte rundt 300 eksemplarer, i tillegg til at bandet selv sendte ut 250 cd’er til musikkjournalister, konsertarrangører, festivaler og andre i bransjen. Med ep’en som grunnlag booket også teXum nærmere 30 spillejobber i Sør-Norge i 2004/2005. Bård Sande, Dag E.

Håvimb, Unni Norbeck, Øyvind Hoel, Dag Jonas Skjølsvold og Halvor Mjøen utgjør sekstetten som har opparbeidet seg et solid konsertrykte og er kjente for intense og helhjertede opptredener.

I 2004 var teXum en av tre finalister i «Potten», en bandkonkurranse hvor

27 band fra hele Midt-Norge deltok. Sommeren 2005 spilte teXum under Storåsfestivalen og Sunndal Rockefestival, og på høsten ble bandet plukket ut til Zoom 06-konkurransen på Blæst i Trondheim. teXum har opptrådt live på NRK Radio flere ganger. I november skal det produseres musikkvideo til «What You Leave Behind».

teXum er:

Bård Sande (vokal, gitar)

Dag E. Håvimb (gitar, vokal)

Unni Norbeck (keyboard, vokal)

Øyvind Hoel (bass, vokal)

Dag J. Skjølsvold (pedal steel gitar)

Halvor Mjøen (trommer)

Kilde: B.S.