Fire tekniske leverandører har levert anbud på installasjon av lydanlegget Dolby Atmos i kinosalen på Oppdal kino. Det bekrefter kinosjef Morten Haagensen overfor Opdalingen.

- Det stemmer at vi har hentet inn tilbud. Nå skal vi vurdere dem, og forhåpentligvis kan vi ta en endelig avgjørelse i løpet av september. Det er snakk om en investering på mange hundre tusen kroner. Det er en kjempestor oppgradering, og vi er avhengig av å finne penger til det, sier han.

Ifølge Haagensen er Atmos-anlegget allerede installert i 28 kinosaler i Norge. I Sør-Trøndelag finner vi lydanlegget på kinoene i blant annet Trondheim og på Stjørdal.

- Vi er en offensiv kino og ønsker hele tiden å bli bedre. Vi bør derfor følge med i timen og sjekke om vi har muligheten til dette, sier han, og legger til at det ikke bygges nye kinoer i dag uten at minst en sal får Atmos-anlegget.

Dolby Atmos er et såkalt objektbasert lydanlegg som kan ha opptil 64 høyttalere. Med to rekker høyttalere i taket og subber bak i rommet, får publikum en perfekt boble av lyd. Mange kaller det 3D-lyd.

- Er det for eksempel et helikopter i filmen plasseres lyden riktig i rommet med større oppdeling enn andre anlegg. I dag kjører vi Dolby Digital 5.1, som består av fem kanaler og en dyp bass, forteller kinosjefen.

- Hvis dere bestemmer dere for å oppgradere lydanlegget, hvordan vil kinopublikummet merke forskjellen?

- Vi har god lyd i dag også, men hvis dette går gjennom skal jeg love at folk kan glede seg enda mer til å gå på kino, sier Haagensen og smiler.