- Vi skulle egentlig spille ball på kunstgressbanen, men med nysnø valgte vi Vangslia, sier Johan Jamtsæther Holum, Elias Røsten og Håkon Røsten.

De tre guttene fikk selskap av stadig flere i skibakken utover dagen i dag.

Og midt i bakken har heissjef Arnulf Erdal stått og glist i hele dag. Han er fornøyd med at snøen faller, og håper det trekker flere folk i bakken.

- Helga var sånn passelig når det gjelder besøk, men det har kommet flere folk enn jeg regnet med i dag når det snør, sier Erdal.

TV-opptak

Han var dirkete på TV2 som sendte fra Oppdal i dag, og ser fram til at nysnø skal lokke flere folk ut. TV-kanalen skal ha direkte innslag på Nyhetskanalen i morgen og onsdag også midt på dagen.

Mens det har vært liten trafikk i Stølen, har det vært brukbart i Vangslia ved inngangen til påsken. Men det forventes langt flere når snøen gir seg i løpet av tirsdagen.

- Når vi får lettere vær utover regner jeg med at mange vil opp i bakken, sier han.

Både oppdalinger vi snakket med og tilreisende bekrefter at det har vært en del mindre kjøring denne vinteren på grunn av lite snø. Men nå vil mange ha med seg noen dager før vinteren er ferdig.

- Vi kommer til å kjøre slalåm flere dager utover, sier Håkon Røsten.

Liten kø

De møttes til litt mat mellom kjøringen, I dag var det ikke direkte kø i heisen, men likevel jevnt med folk som ville prøve nysnøen. Men utover uka forventes det økende trafikk.

- Litt lite snø, men kjekt at det kommer mer i dag, sier Veran Henriksen fra Trondheim. Han er på hytta ved Breesgården sammen med blant annet søskenbarnet fra Kristiansund, Espen Bævre.

- Kjekt å få kjørt slalåm nå. Det har vært langt færre turer på hytta i vinter på grunn av lite snø, sier Espen.

De skal foruten skikjøring kose seg på hytta, og kan glede seg over bedre forhold enn hjemme hvor det regner.

Fullt i sentrum

Hovden er stengt i dag, og flere tverrløyper er vanskelig å kjøre med lite snø foreløpig. Men det kan bli muligheter nå om snøen fortsetter utover.

Om trafikken ikke er så veldig stor i bakkene mandag, er det mer enn fullt av folk i sentrum av Oppdal.

Til tider har det vært vanskelig å finne parkeringsplass, så det er ingen tvil om at det er masse folk i Oppdal også denne påsken.