Alle trodde at det var nærmest umulig å gjenta rekordpåsken fra i fjor.

Spesielt lite snø og sen påske gjorde at mange var skeptisk til hvordan påskehandelen skulle bli. Mange har blitt overrasket.

Tross en nedgang på rundt 15 prosent for sesongen og langt fra optimal påske med besøk i skiheisene, opplevde butikkene at kundene strømmet på.

Trange lokaler

- Vi hadde nesten like god påske som i fjor, som var helt eksepsjonell, sier Toril Dullum Lund ved Nerskogen landhandel. Bare palmehelgen var litt roligere enn i fjor.

Hun opplevde trange lokaler med kø helt til inngangsdøra. To påsker på rad med veldig gode tall, gjør at det er tanker om utvidelser.

- Vi har rett og slett problemer med å få fyllt opp varer i hyllene igjen etter hvert som de går ut, og det krever mange til å være på jobb, sier hun.

Hyttefolket kommer

I Oppdal melder de fire åpne matvarebutikkene om samme tendens. Det har vært en påske langt over forventningene. Noen har hatt solid økning i påsken, mens andre ligger opp mot fjorårets rekordomsetning.

Økning hos flere skyldes nok delvis at Bunnpris er stengt, men selv uten dette ble påsken i år nesten like god som i fjor.

- Vi var spent på forhånd med lite snø og sen påske. Mange butikker fryktet nok en dårligere omsetning, men det har gått veldig bra, sier Frode Ledal hos Rema 1000.

Han tror alle hyttefolk kommer til Oppdal uansett hvor lite eller mye snø det er.

Også vintersesongen som helhet har for de aller fleste butikkene vært langt mer lystig enn det som har kommet fram til nå.

Les om flere reaksjoner fra butikkene i onsdagens utgave av Opdalingen.