Det er Stein Terje Tretli i Marion eiendom som nå har prosjektert og startet bygginga av 24 nye leiligheter i Vikaveien.

– Det har gått jevnt og trutt helt siden 2001. Nå har folk lagt merke til at nye leiligheter kommer, og har begynt å ta kontakt, sier han til Opdalingen.

Ny type leiligheter

– Dette er egentlig en ny type leiligheter med garasje og kjeller. Med det kan beboerne gå tørrskodd inn i leilighetene fra bilen og garasjen, sier han.

De minste leilighetene er toroms med anneks og i tillegg er det treroms med anneks. Anneksene blir alle gjort klare som beboelsesrom. De vil koste fra 1,695 millioner kroner og opp til 2,750 millioner for de dyreste på toppleilighetene.

Tretli har bevisst ligget lavt med dette nye prosjektet. Men tirsdag skrev Marion eiendom den første kontrakten. Marion er et familieforetak med Stein Terje Tretli og kona Gro Hernes.

Husbankfinansiering

– Bakgrunnen for at vi ikke har markedsført disse leilighetene så omfattende, er også Husbanken. Leilighetene er funksjonstilpassa og vi håper å kunne tilby 80 prosent husbankfinansiering av leilighetene, forteller Tretlie.

Tolv leiligheter blir gjort ferdig i år og oppstart for de neste 12 blir neste år. Om alt går etter planene vil de første leilighetene stå ferdig i oktober november.

– Vi håper å få på plass innredninga i juni. Utearealet vil bli opparbeidet i løpet av sommeren. Det vil med andre ord være muligheter for å få seg leilighet til jul, smiler Tretlie.

Prospekt etter påske

Marion eiendom vil ha prospektet klart etter påske. De vil ha Husbanken på plass først. Men det er allerede nå muligheter til å sette seg på liste.

Marion eiendom driver mest i oppdal og selger mellom 12 og 15 boliger i året.

– Vi er små og har et nært forhold til kjøperne. Det har jeg inntrykk av at kjøperne setter stor pris på, sier Stein Terje Tretli.