BERKÅK: Et par tusen lyspunkter er det nok, det som blinker fra veggen ned mot E6.

I tillegg til den mer tradisjonelle lenken som går rundt veggene, har julenissen med reinsdyr og slede fått plass oppe på taket, og julenissens blide fjes, ikke helt ulikt Tom Olsens eget, faktisk, lyser mellom vinduene på huset.

– Jeg har alltid lyssatt litt til jul, og nå er det andre året jeg bor i dette huset, så da tenkte jeg at jeg kunne gjøre litt mer ut av det, forteller Olsen, som har store planer for neste år også. Det involverer enda noen meter lys, en lift, og fire store bjørketrær på den andre siden av tunet.

– På torget i Trondheim har de gjort noe flott med buskevekstene som jeg tenkte å forsøke her, smiler han lurt.

Dekorasjonene har han laget selv. Det vil si, reinsdyret på taket har han fått i gave, men det måtte repareres litt. Sleden har han skåret ut av en finerplate, og satt på lys.

Dette er så festet til pipa med lastebånd med jekk.

– Jeg forhåndssjekket med feieren at det var greit, forsikrer Olsen, og forteller at det er den kalde delen av dobbelpipa som er festepunktet.

HAR DU PYNTET HUSET TIL JUL? SEND OSS BILDER

Det meste av pynten var montert 1.desember, men nissen kom noe senere.

– Han gjør jo da også det. Faktisk så kom denne opp ved hjelp av en kompis, en fredagskveld i desember, ved midnatt omtrent.

Olsen forteller at det er svært tungt å henge opp dekorasjonene.

SI DIN MENING: ER DET PENT MED PYNTA HUS?

Han gjør det for å spre glede, sier han. Han har lest i Opdalingen at det gjennomsnittlig ferdes 6300 bilder i døgnet på E6 forbi huset hans.

–Det er jo jul, man skal ha det koselig og trivelig, og vise oppmerksomhet mot hverandre.

Han tror folk setter pris på det.

– Jeg hadde ikke gjort det om jeg bodde midt inne i skauen. Det er for å minne folk om at det er jul.

Han gjør det også av en annen årsak.

– Historisk sett, sier han, – feiret man at sola snudde. Julen er en tradisjon som kommer fra Tyskland, for å feire solsnu, det var vanlig lenge før Jesus ble født.

Han har flere planer han skal sette ut i livet i år, også.

– Når det nærmer seg jul skal jeg gå løs på campingbilen som står nedenfor her, forteller han. Han har laget en 2.40 ganger 1.20 meter stor plate, der det først skal stå «god jul», og senere «godt nyttår.»

Men ikke så veldig lenge.

– 13.dag jul slår jeg av lysene.

JULELYSMANN: Tom Olsen, opprinnelig fra Lofoten, ønsker å glede folk som kjører E6.